יום שישי, 26 ביולי 2013

שלב הקציר הוא ללא ספק השלב המהנה ביותר בגידול, אחרי חודשים של טיפול השגחה והשקעה הגיע הזמן לקצור את פירות העבודה הקשה.
אבל הקציר הוא עדיין לא השלב האחרון בתהליך הגידול, ועל מנת שתתקבל תוצרת איכותית שיהיה ניתן לאחסן אותה למשך חודשים ושעדיין תשמור על טעמה יש לייבש אותה בצורה הנכונה.
על מנת להשיג טעם וארומה איכותית יש לייבש בקצב הנכון, יבוש מהיר מדי יפגע בטעם וביבוש אטי מדי עלול להתפתח בתוצרת עובש ולהוריד עמל של חודשים לטמיון.
ישנן מספר דרכים לייבש וליישן צמחים, במדריך זה נפרט על מספר דרכים קלות ופשוטות ושהוכיחו את עצמן לאורך השנים.

מספר כללים לתהליך הייבוש, פירוט הכללים נכון לכל אחת מהשיטות שיפורטו בהמשך המדריך:
  • על חדר היבוש להיות חשוך לחלוטין, אוהל/ארון הגידול הוא מקום מצוין.
  • חדר היבוש צריך להיות מאוורר, הקפידו על תחלופה של אוויר בחלל. ניתן להמשיך ולהפעיל את ציוד האוורור וסינון הריחות של ארון הגידול.
  • וודאו שיש סירקולציה של אוויר בתוך החלל, מאוור קטן בחדר יספיק אך אין להפעילו ישירות על הצמחים.
  • הקפידו על טמפרטורה מתאימה בחלל, 18-20 מעלות.
  • הקפידו על לחות מתאימה בחלל, 60%-70% לחות.
  • געו כמה שפחות בצמחים.

למדריך המלא והמעודכן באתר הידרומרקט כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה